det där med att skapa en examenskollektion.


att börja med ett projekt som kräver två månader när det är två veckor till deadline är ungefär som att köra upp en påle i anus.
för att lyckas behöver man helt enkelt njuta av det.

så när jag efter tre månader sömnadshets, experimentande och tretimmarsnätter var klar med mina arbetsprover, inleddes andra perioden påtvingad insomnia för att slutföra min examenskollektion till textilakademins modevisning på fjorton dagar. [lyckligtvis hade jag redan sammanställt moodboard, inspiration, tankar och tygprover och hade en någorlunda tydlig idé om hur jag ville ha det.]

- jag försökte kartlägga krocken mellan romantikens natursköna tolkning [där john bauer gestaltade den mystiska skogen] och den industriella revolutionen, och motsägelsen i att dessa utspelade sig under samma tid. jag omarbetade "typiska" konfektionsmaterial, samtidigt som jag vävde in oväntade objekt i plaggen. -

 
så slutligen, efter hattmakerier, skosnickrande, reaktionär färgning, kottkonst, plåthamrande etcetcetc, fick jag mig en slutkollektion.


- over and out.

ett drygt kvartal liv:


: fira sommar hänga/jobba med gunvor gunhild elsa asta festivala angsta över livet fly fältet sex veckor [barcelona montpullier lyon paris berlin prag wien bratislava budapest] bli uttråkad efter fjorton dagar sverige kapa en generell linjallängd hår och sticka hål och nu jävlar attsingen ska här tas tag i bloggen.

puss och tack för att ni hängt kvar.

RSS 2.0