[the end of an era.]


på en trottoarkant på ett köpcentrum norr om göteborg satt jag igår eftermiddag, häftigt rökande på en cigarett, och försökte med en ynklig insats dölja mina frenetiskt sprutande tårar under ett par fuktiga solglasögon. bakom mig stod ett släp från en bensinmack i vänersborg, redo att förflytta min officiella lokalisering tio mil norrut.

åtta månader kollektivliv. åtta månader ramla längs med andra lång. åtta månader pur jävla kärlek.

att det skulle göra så här ont att lämna göteborg hade jag nog aldrig kunnat ana. det där året av vakuum där jag mest inte gjorde annat än att plöja lars von trier, dricka rödvin eller fingra på någon text till en tidning ibland. det där året som var mitt uppehåll från livets alla ramar och repeterande förpliktelser. det paradoxala i att sprängas av en sysslolös ångest och tusen kilo lycka.

kollektivet består men jag går, och jag tror framförallt att det är det faktum att jag nu kanske verkligen inte hör någon eller något till som tär mig mest.

här har jag av hela mina lungor sjungt aretha franklin för kökssnickrande snickare. jag har kokat säkert hundra liter soppa och pysslat gourmetplock med en sjömanskock. jag har drivit min kollektivfamilj till vansinne av soundtracket till fantastic mr. fox. jag har fyllt 20 och druckit det första glaset av mitt egeninhandlade rödvin. jag har blandat kortlekar och minttu och levt i ett portabelt utomhusvardagsrum. jag har gått på spårvagnen på solrosgatan, gått av vid munkebäckstorget och listat ut varför butiksägaren mitt emot oss alltid säger välkommen när man går därifrån. jag har kedjerökt på trappan till tatueringsstudion och målat badrumsgolvet blodrött. jag har sprudlat och angstat av flyktiga män och vaknat av kyssar i nacken och midnattssms. jag har lärt känna världens finaste lundetskor och insett att det bästa umgänget alltid finns att finna via en litteraturklass. jag har dansat till gryningen och jag har studsat till home av edward sharpe & the magnetic zeros så högt jag bara kunnat under vårt låga källartak, och aldrig känt mig mer hemma.


Kommentarer
Postat av: Johanna Af Apel

Oh, fina fina du. För det första - AH, du skriver så JÄVLA bra. För det andra - ajaj för lämnandet. Det är så suggestivt och drar in en alldeles skoningslöst. Det enda jag kan göra är väl att säga att jag känner igen mig så mycket, skicka varma cyberkramar och säga att jag är övertygad om att du kommer få höra till något helt fantastiskt snart igen. Även om det säkert är tungt i början.

<3

2011-06-01 @ 10:16:38
URL: http://afapel.devote.se
Postat av: Pauline

du skriver fruktansvärt bra.

2011-06-01 @ 10:23:02
URL: http://rememberpauline.blogg.se/
Postat av: Emelie

När någonting tar slut och platsen som man kallat hem, vare sig ens hem har varit i just hans famn eller i världens underbaraste stad så tar det lite tid innan man finner ett nytt hem. Men minnena finns alltid kvar som tur är.

2011-06-01 @ 11:04:00
URL: http://unvelo.blogg.se/
Postat av: jessica

fan vad bra du skriver. punkt

2011-06-01 @ 11:11:43
URL: http://ofbooksandbirds.blogspot.com
Postat av: malin

fint

& snart kommer något som slår det där med hästlängder. det är liksom så det är.

2011-06-01 @ 11:55:06
URL: http://gracil.blogspot.com
Postat av: elin

så fruktansvärt vackert.

2011-06-01 @ 15:12:17
URL: http://cinquantejours.blogg.se/
Postat av: Hannah

åh,.

2011-06-01 @ 19:46:27
URL: http://coffeeworld.blogg.se/
Postat av: Candy

Så fint skrivet. Och precis som de andra vill jag påminna dig om att det här är början på något nytt, hur klyschigt det än kan låta och kanske, kanske kommer det något ännu bättre väldigt snart. Fastän man nästan aldrig kan tro det, men så är det oftast. Lyckligtvis.

2011-06-01 @ 21:29:24
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: lisa

så himla fint åh!

2011-06-01 @ 22:44:34
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: jennifer

Wow, vilken text. Du skriver så galet bra.

2011-06-02 @ 09:48:18
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
Postat av: Ninni Karlsson - photography, fashion and weekday

riktigt fin blogg!

2011-06-08 @ 08:53:13
URL: http://missebonie.blogg.se/
Postat av: matilda

men åh. åh åh åh åh

2011-06-08 @ 15:59:02
URL: http://somsnus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0